onsdag 29. november 2017

Jeg har kjøpt ny symaskin!!Hva skal du med denne?-  spør mine syvenner.


Jeg er glad i tingenes historie og liker at gamle ting blir tatt vare på og brukt. Denne symaskinen er vakker.!Jeg er selvsagt inspirert av Bonnie Hunter som syr  de flotteste quilter på antikke symaskiner, og som inspirer en hel verden av quiltere til å ta i bruk antikke symaskiner. Nå er også jeg i den klubben.!Jeg kjøpte denne på auksjon og fikk den for 500 kroner. Den er elektrisk og produsert av Singer i 1941 i Great Britain. Med andre ord en krigsmodell! Singer produserte både symaskiner og kuler og krutt under andre verdenskrig, Planen var å kjøpe en sveivesymaskin som jeg kan ha på hytta mi. Der har jeg bare 12 volt fra et solcellepanel. Denne symaskinen er 220 volt og må nok bli hjemme. Den fungerer, men trenger nok litt olje før jeg tar den i bruk. Men hva skal du sy? - spør mine syvenner. Tja!!--- den er sikkert god på tykke dongeristoffer , men kan vel brukes på vanlige stoffer også. Vi får se!De gamle symaskinen hadde vakre detaljer!
Trådspenningen justeres med den lille skruen nederst i bildet.
Ha ei fin førjulstid!

7 kommentarer:

 1. Your new baby looks like a 99 - she is beautiful.

  SvarSlett
 2. Gratulerer med "ny" symaskin. Spennende, og artig at den kan brukes. Det er jo også fantastisk med all dekoren på gamle symaskiner. :_9

  SvarSlett
 3. Very cute! The treadle I am using for this mystery is a Singer 66, made in the same factory in 1939. It even has the same decals. The Singer 99 is a 3/4 size version of the 66, but all the adjustments are the same. Do you have an instruction book? You can find pdf versions on the internet if you don't. Happy sewing!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you. I have found an instruction book from Singer on the internet. I love this beauty.

   Slett
 4. In my comment that I left previously I should have mentioned that you appear as no-reply when you leave a comment on my blog. I just wanted to say that I do read your comments and I do appreciate your visits. Thank you!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you for your reply.I did not know about this, but I will try to find out what is the problem.

   Slett