onsdag 27. august 2014

Det er høst og på tide å begynne å brodere på Vignette in stitches

Jeg har sydd alle blokkene til Vignette in stitches, men sammensyingen gjenstår. Broderifeltet i den første hjørneblokka er sydd sammen med blokkene.Det var ikke så lurt for stoffene blir veldig rufsete på baksiden når jeg broderer med broderiramme.Derfor vil jeg for ettertiden brodere før sammensying. Da må jeg sy på noen rammer midlertidig.


tirsdag 26. august 2014

Litt av hvert

Jeg hopper fra det ene til det andre og syr nå på tre prosjekt samtidig. Jeg ble så inspirert av Bonnie Hunter da jeg så hennes QuiltCam på You Tube 30.07. Hun jobbet med blokka Carolina Chain og jeg startet nok en gang  et nytt prosjekt. Nå skal jeg bare bruke gamle rester. Det er utrolig tilfredsstillelse å skjære opp alle stoffbitene fra tidligere prosjekt og sette kniven i gamle og stygge stoffer.
Det er litt av hvert i restehaugen

Carolina chain blokka måler 5 inch,  ferdig sydd 4 1/2 inch.

Bonnie Hunter syr SMART!!

Hennes "Leaders and enders" metode gjør det mulig å sy på to tepper samtidig uten at det blir et stress, men man må forberede seg og vite hva man vil. Jeg har i mange år bare kuttet firkanter i forskjellige størrelser uten å vite hva jeg ville med firkantene, Da jeg oppdaget Bonnie Hunter og hennes system, fikk jeg mye inspirasjon og ser en løsning på resteproblematikken. Jeg skal sy Easy Street av Bonnie Hunter samtidig som jeg syr CarolineChain blokker. Jeg har forberedt alle delene til fourpatch blokkene i Easy street- 384 totalt.
Hver gang jeg  må gjøre en stopp i Carolina chain blokkene, legger jeg inn to firkanter
(en grå og en hvit med svart) og syr sammen . Haugen med " topatcher" vokser raskt og snart kan jeg sy disse sammen til fourpatcher. Det er morsomt å sy metodisk !!For mer informasjon om denne metoden anbefaler jeg  Bonnie Hunters QuiltCam   http://quiltville.blogspot.no/2014/07/quilt-cam-7302014.html