fredag 21. oktober 2016

Kaleidoskopquilten

I januar 2016 startet jeg på det som skal bli en kaleidoskopquilt. Du kan se det første innleggget om den quilten her . Jeg har sydd sammen  de store trekantene til 60 oktagoner og skal nå fortsette med å sy på små trekanter som vil gi meg firkanter å jobbe videre med.
Jeg har planlagt et teppe med 80 blokker, men jeg fikk for lite stoff av både de lyse og mørke skjortestoffene. Vi har imidlertid en liten bruktbutikk her,og der fant jeg både skjorter og bluser som passer til prosjektet. Skjortestoffer er  spesielt fin å jobbe med. De har en stabil kvalitet og er lik på begge sider. Brukte skjorter kan være finere på vranga enn retta.De fire første radene er klar til sammensying.

Det som fasinerer meg med kaleidoskop quilter er at man
kan skape sirkler uten å sy en eneste buet søm.

I Dear Jane teppet er det flere kaleidoskopblokker.
Dette er blokk F 11 i rad 6 . Jeg har begynt på rad G
og har snart sydd halvparten av blokkene til midtpartiet..
Det skjer også litt i andre restekasser.


Dette skal bli en barnequilt.

Mange av mine ufoer har begynt som noe og blitt avsluttet som noe annet. Her startet jeg med å sy sammen fargerike strimler til strimler av det prikkete stoffet. Blokkene som var 4 1/2 inch, blei stablet sammen slik at de dannet et slags kors. Det minnet meg om noe  jeg ikke likte og teppet forsvant i en kasse for flere år siden. Nå har det fått en ny sjanse. Jeg liker denne utgaven bedre, men har ikke funnet et bordestoff som passer. Teppet er  bare 75 x 125 cm uten rammer. Jeg hadde bare en halv meter av det prikkete stoffet i tillegg til de blokkene som jeg hadde sydd. Nå er det slutt på det prikkete stoffet og da blir teppet som det er - til et lite barn


De skarpe stoffene er sikkert 10 år gamle. Det er mange forskjellige figurer i stoffene som kan glede et barn.  

Ha ei fin helg.
6 kommentarer:

 1. Your kaleidoscopes are wonderful - I love making them, too!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you. It is fun making this quilt and addicting !! :)

   Slett
 2. Svar
  1. Takk Birthe. Det er moro å sy nye teknikker. jeg har lenge beundret kaleidoskopquiltene og ønsket å sy en - eller flere, men har utsatt det fordi jeg syntes det så innvikla ut. Med god linjal og en youtube video fra Marti Michelle gikk det veldig greit.

   Slett
 3. Dine dyner er vakker og jeg beundrer deg for det arbeidet du måtte gjøre. Hilsen.

  SvarSlett