torsdag 22. oktober 2015

Litt klargjøring til Bonnie Hunters mystery quilt 2015

Etter at jeg begynte å sy Bonnie Hunter tepper, har handlemønsteret endret seg. Jeg handler nøytrale stoffer på en annen måte nå enn før. Jeg har en annen forståelse av hvilke lyse stoffer som er anvendelige og ser oftere  etter varierte mønster i lyse stoffer. Denne måten å handle på gir større variasjon i stofflageret og har også endret hvordan jeg bruker stoffene. Hurra for forandringer!!



Fat quarters  fra Zen Chic





Litt av hvert.

Oppstart på årets mysterium er ikke før i slutten av november.

I ventetiden skal jeg vaske stoffer og se etter flere neutrals!

I am ready for the mystery fun!


Dear Jane

Det blei full stopp i Dear Jane prosjektet da datamaskinen havarerte i mai. Jeg er avhengig av dataprogrammet Dear Jane for å kunne kopiere maler til blokkene. Jeg er fortsatt på rad B, men har sydd sammen alle blokkene til rad A.




Blokk B 9 og B 10





Blokk B 12 og B 13 er også ferdig


Det blei ny stopp i prosjektet da trappa blei demontert!!
 Jeg har glemt bakgrunnstoffet til blokkene på syrommet. Det var ergelig! !! Jeg hadde jo plutselig så god tid.





De blå stoffene til rad C er klar,



Trappa er ikke kommet opp, men det jobbes
med å legge nytt panel på veggene.

Jeg vurderer å klatre opp i dag for å hente
bakgrunnstoffet til Dear Jane blokkene.

mandag 19. oktober 2015

Vignette in stitches og andre blomster

Vignette in stitches er en quilt som blei påbegynt for lenge siden. Her er det første innlegget om dette prosjektet  Alle blokkene er ferdig sydd, men det gjenstår maaange broderier. Prosjektet er nå hentet fram igjen. Det er høst hos meg og dagene er blitt kortere. Det er kaldt og jeg har avsluttet alle hageprosjektene. Det er ei fin tid for inneaktiviteter, og håndsøm og broderier er koselig å holde på med.



Vignette in stitches quilten har mange rosa blomster som minner meg om mine Lewisia. Det er en av mine fineste vårplanter og det er et lite under at denne stauden overlever en nordnorsk vinter og kommer igjen hvert år. Den trosser både våte og kalde vintre med barfrost.



Lewisia

I staudebedet mitt har jeg mange rosa planter som
er fin inspirasjon til broderier


Gudeblom 




Løytnants hjerter
Den mest elegante stauden



Akeleier er lekre.

Takk for at du stikker innom.
Ha ei fin uke



søndag 11. oktober 2015

Oi, det er på loftet!!

Jeg trodde det skulle gå greit å være uten symaskin i noen uker, men nå  begynner jeg å få abstinens. Etter ei uke på hytta,  hadde jeg sydd så mange stjerner til til Sue Daleys  "Under the southern star " som jeg kunne med de stoffene jeg hadde tatt med meg. Nå har jeg sydd to tredjedeler av stjernene og kommer ikke lenger for resten av stoffene er på syrommet på loftet. I hodet mitt jobbes det hele tiden med prosjekter og jeg lurer stadig på om jeg har den boka eller det stoffet. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har sagt  " Oi, det er jo på loftet !", men det begynner å bli et stående uttrykk her i huset.




Jeg har vurdert å prøve å  komme meg opp på syrommet via brannstigen som er montert på veggen opp til syrommet, men vi klarer ikke å åpne vinduet pga barnesikring! Innvendig går trappeoppgangen over to hele etasjer og der vil vi ha behov stillasje for å komme opp. Jeg begynner visst å bli litt desperat!




Nå har Dear Jane prosjektet også stoppet opp.  Jeg glemte bakgrunnstoffet på loftet!! Dårlig planlegging!! Dette er de blå stoffene til rad C.

Men jeg har kuttet mange hundre tumblers til Leaders and Enders utfordringa fra Bonnie Hunter.



Å låne en symaskin kunne være en løsning, men så er det sømrommet. Det er så store forskjeller på sømrommet på de ulike symaskinene at det kan bli problematisk. Jeg gikk en gang over fra Husquarna til Janome midt i et stort prosjekt og det blei katastrofalt.


Jeg har fortsatt mye igjen å brodere på Leanne Beasley prosjektet Vignette in stitches.









Siste nytt på trappefronten er at på mandag leveres den til en trappefabrikk som har påtatt seg lakkeringsarbeidet. Panelet til trappeoppgangen er også kommet og til uka  kommer  snekkerne. tilbake. Renovering er bare artig de første dagene, senere er det bare slitsomt.

Ha ei fin uke.